WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Naar landenwebsite

Back to top

Milieudoelstellingen

Brandstofverbruik: -10%

Meer elektrische wagens, nieuwe schone motoren (lagere uitstoot) en alternatieven voor wagens aanbieden.

Energieverbruik (KWh): -5%

Voordelen doorgevoerde verbouwingen en CO2 uitstoot gereduceerd dankzij groene stroom voor alle kantoorlocaties. In onderzoek zonnepanelen voor kantoorlocatie Den Haag.

Transport naar locaties: -2%

Centrale planner voor nieuwbouw, modernisering en reparaties, efficiënte routeplanning bij supervisors en monteurs.

CO2 prestatieladder

Onze aanpak

Voor KONE is

KONE'S ENVIRONMENT EXCELLENCE PROGRAMMA

Dit programma ondersteunt de voortdurende groene transformatie van steden.

OPLOSSINGEN VOOR BESTAANDE GEBOUWEN

Door uw bestaande installatie te moderniseren kunt u deze aanzienlijk energiezuiniger maken.

ONTWERPFASE

Samen met u bekijken we welke energiezuinige mogelijkheden er zijn.

Energiezuinige installatie

Door planning en een efficiënt installatieproces kan de impact van het installatiewerk op het milieu geminimaliseerd worden. Hierdoor worden minder chemicaliën gebruikt en wordt afval efficiënt verwerkt op de werkplaats.

EFFICIËNT ONDERHOUDEN

Slimme technologieën en een groen wagenpark gebruiken om uitstoot te minimaliseren en efficiëntie te maximaliseren. Controle op afstand vermindert onnodige technische bezoeken. Door een voorraad van reserve onderdelen mee te nemen in onze voertuigen verminderen we magazijnbezoeken, wat de uitstoot verder vermindert.

ECO-EFFICIËNTIE DOOR MODERNISERING

Een grote reeks oplossingen wordt toegepast om het grootste verschil te maken met de laagst mogelijke ecologische impact. Onze moderniseringsoplossingen variëren van retrofit Ledverlichting tot een volledig nieuwe lift met energie regeneratie technologie.

ECOLOGISCHE VOETAFDRUK VERMINDEREN

KONE meet sinds 2008 zijn ecologische voetafdruk. Tussen 2008 en 2015 hebben we onze Scope 1 en 2 ecologische voetafdruk 60% weten te verminderen ten opzichte van bestellingen (berekeningen zijn inclusief Scope 1 directe energie en koelgassen als Scope 2 indirecte elektriciteit en stadsverwarming).

GROOTSTE BIJDRAGE LOGISTIEK

Logistieke operaties waren de belangrijkste bron van de uitstoot van broeikasgassen in KONE's absolute ecologische voetafdruk, goed voor 148 ton CO2 in 2015 (2014: 138). We gebruiken alleen distributiemodellen die rekening houden met eco-efficiëntie, en besteden extra aandacht aan het verminderen van de impact van het transport door zowel het optimaliseren van de route en de verzending als het zorgvuldig analyseren van alternatieve transportmodellen.

WAGENPARK

Van KONE's operationele broeikasgassen in 2015, werd 29% uitgestoten door ons internationale wagenpark. Dit maakte het wagenpark de tweede grootste bijdrager aan de uitstoot van broeikasgassen. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om onze ecologische voetafdruk van ons wagenpark te verminderen, bijvoorbeeld door aandacht te schenken aan brandstofefficiëntie, het testen van elektrische voertuigen en toezicht op bestuurdersprestaties.

ENERGIE BESPAREN BIJ FACILITEITEN

Onze Global Facility Policy is gericht op het ontwikkelen van fit-for-purpose faciliteiten en eco-efficiënte bedrijfsvoering. Ons doel is om de facilitaire ecologische voetafdruk te verminderen. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onder andere ruimte-efficiëntie te verbeteren, energiegebruik te optimaliseren, meer groene stroom te gebruiken, afval te verminderen en recycling te verbeteren.

Lees meer in ons Sustainability Report (in het Engels)