Back to top

Lift onderhoud voor VvE's

Waarom is het nodig?

Net als een auto heeft een lift ook regelmatig onderhoud nodig. Periodiek onderhoud voorkomt dat de lift een storing krijgt of dat kleine mankementen uit kunnen groeien tot grotere problemen waardoor de lift stil kan komen te staan. Hoe vaak een lift onderhoud nodig heeft is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de leeftijd en hoe intensief deze gebruikt wordt.

Hoe gaat onderhoud in z'n werk

De monteur arriveert

Er wordt met de verantwoordelijke op locatie besproken of er bijzonderheden zijn, de omgeving van de lift wordt afgezet voor de veiligheid van de bewoners en monteur. Ook wordt de lift korte tijd stil gezet.

De monteur gaat aan de slag

Onderhoud wordt specifiek aangepast aan de conditie van de lift. Hierdoor is het niet noodzakelijk om bij elke beurt alle onderdelen te controleren. Wel worden de essentiële componenten regelmatig nagelopen.

Het onderhoud is voltooid

Wanneer de monteur klaar is zal hij de lift weer in werking stellen en zich afmelden bij de verantwoordelijke. In de app of de online omgeving kunt u de onderhoudsbeurt terug zien, de prestaties van de lift monitoren en bekijken wanneer de volgende beurt is ingepland.

Meer weten over het vernieuwde KONE Care?

Waar op letten bij het kiezen van een onderhoudspartij?

VEILIGHEID

Voldoet het bedrijf aan alle plaatselijke veiligheidsvoorschriften en wettelijke eisen?

BESCHIKBAARHEID

Is de klantenservice alleen bereikbaar/werken monteurs alleen tijdens kantooruren of ook daarna? En hoe zit dat met de feestdagen?

DEKKINGSGRAAD

Hoeveel monteurs heeft het bedrijf per km2? Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe meer monteurs per km2, hoe sneller een monteur aanwezig kan zijn.

CONTRACT

Is het mogelijk om een onderhoudscontract afgestemd op uw wensen te krijgen? U wilt toch niet betalen voor dingen die u niet gebruikt?

MERKONAFHANKELIJKHEID

Kunnen ze installaties van alle merken onderhouden? Of alleen eigen fabrikaat?

ONLINE DIENSTEN

Bieden zij de mogelijkheid om 24/7 op de hoogte te zijn van de status van uw lift?

Onderhoudscontract

Onderhoudscontract op maat

Onderhoudscontracten voor VvE's kunnen soms aanvoelen als een té grote jas. Vaak bevatten deze contracten opties die helemaal niet van belang zijn voor uw lift. U wilt dat de lift het doet, deze niet te veel geld kost en dat er bij storingen of opsluitingen snel een monteur te plaatse is. Ondersteuning bij de keuring is ook nog een praktische optie, maar daar houdt het dan ook op. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook onderhoudscontracten op maat waarbij u alleen de opties kiest die voor u van belang zijn!

Weet waar u voor betaalt

Er zal altijd een prijsverschil zijn tussen verschillende aanbieders van onderhoudscontracten. Voordat u kiest voor het goedkoopste aanbod leg deze dan eerst naast een duurder contract. Vaak zult u zien dat er behalve de prijs nog meer verschillen zijn, zoals hoe snel zij ter plaatse zijn, of zij predictief onderhoud uitvoeren i.p.v. een vast aantal beurten en het kennisniveau van de monteurs.

Doet mijn lift het altijd?

Net als een auto is een lift ook onderhevig aan slijtage. Als dit een essentieel onderdeel betreft zal de lift - door de diverse veiligheidssystemen - in storing gaan. Helaas kan niemand garanderen dat de lift het 100% van de tijd doet, wel is het door de nieuwe manieren van onderhoud (predictief onderhoud, liften die communiceren met de cloud) mogelijk om hier heel dichtbij te komen.

Wilt u ook een onderhoudscontract dat precies bij uw lift past?

Contact